Může oddávající oddat v oblasti jiné matriky?

Nevíte, zda domluvený oddávající může oddávat i na místě, které patří už do "oblasti" jiné matriky, ale přesto se jedná o stejný okres? Města jsou od sebe vzdálena cca 8 km. Na příslušné matrice, do jejíž oblasti by místo obřadu patřilo, nás odmítli oddat v pondělí, ale vedlejší matrika s tím údajně nemá problém. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím jistě, ale mám za to, že takto to nejspíš nepůjde... Myslím, že si budete muset vše potřebné domluvit na matrice, do které místo spadá... ;-)
Odpovědět
no, my chtěli to taky tak a nešlo to, takže....asi bohužel
Odpovědět
Profilova fotka
..dobrý den, dá se to vyřešit metodou "oblečená, neoblečená", ale to potřebujete narazit na tvárné úředníky :-) jde totiž domluvit, že na místě bude zástupce z obce, na jejichž území se obřad odehrává, ale samotný obřad povede někdo jiný (a to už je pak jedno, zda to bude strýc, kamarád nebo starosta sousední obce)... papíry pak podepíše "zákonný" zástupce, ale toho ani vy ani hosté skoro nevšimnou ;)
Odpovědět
Dobrý den, toto jsem přesně řešili a nemůže. Záleží pod jakou matriku místo/město spadá a tam je i příslušný oddávající. Také jsme měli domluveného oddávajícího, svatbu pak kvůli povodním jinde. Museli jsme sehnat nového oddávajícího, 3 dny před svatbou se nám to podařilo a domluvili jsme se :) Chtěli jsme svatbu venku, což bylo ještě více komplikované. Nakonec se pouze posunul čas o hodinu. Doporučuji se podívat pod jakou matriku místo spadá a pak příslušnou matriku kontaktovat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Mě bylo řečeno, že můžu mít na obřadu klidně starostu odjinud, ale matriční úředník musí být bezpodmínečně z místa konání obřadu :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?