Jdu na matriku zamluvit termín svatby? Co si mám vzít?

Ahoj, mám dotaz - když si chci na matrice zamluvit termín, jak to probíhá? Jaké si mám vzít doklady? A můžu jít sama, nebo i se snoubencem? Já vím, že někomu to bude připadat jako hloupá otázka, ale nerada bych tam jela zbytečně :) A ze stránek úřadu jsem to tak úplně nepochopila :( Děkuji moc za odpověď :)
Odpovědět
Profilova fotka
Přidávám se,tak mám tyhle otázky :-D :-N
Odpovědět
maroussia: Tak si tam zavolej ;-) Já zarezervovala termín telefonicky a pak jsem tam jela s oběma občankama a rodnejma listama a bez ženicha :-D Ale měla jsem z netu staženej ten dotazník a to bylo ženichem podapsaný. Taky se podepisuje, pokud chceš mít obřad mimo jejich oficiální místo (třeba někde na zámku), to jsem teda podepsala tam za oba :-D Dneska jsem tam byla podruhé sama a snad naposled s nějakým papírem ohledně svědků a průběhu obřadu. Pan ženich ani neví, jak to na tý matrice vlastně vypadá :-D
Odpovědět
Mně zamluvili termín po telefonu a papíry tam prý mohu dovézt sama. Chtějí pokud vím rodné listy, ty formuláře a občanky.
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky nevím, jak to tam vypadá... zařizoval to manžel :-) Ale vím, že tam přišel, vybral si z termínů, předběžně zamluvil... vzal si žádost. Tu jsme doma vyplnili a podruhý tam jel s oběma občankama a rodnýma listama. To bylo všechno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky jak dlouho před svatbou se podávaj ty papíry?
Odpovědět
My jsme si také zamluvili termín telefonicky, paní si poznamenala do kdy se máme dostavit osobně. Byli jsme tam pak společně, chtěli vyplněné papíry, OP a RL. Partnerovi nedělalo žádný problém jít tam se mnou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak dlouho, aby sis byla jistá, že budou mít volný termín který chceš. My měli svatbu na Libeňském zámku, manžel šel na matriku začátkem února, a na červen už měli volné jen 2 termíny do kaple... A vím, že v březnu už na červen neměli žádný volný termín. Ale zase, pokud máte místo, které není tak žádané, tak je to jedno, klidně i týden před :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no místo je dost žádané,termíny budou v září,takže si hned můžem zaplatit poplatek atd?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme žádný poplatek neplatili, ale jestli je místo žádané, tak tak zajdi co nejdřív. A jestli myslíš poplatek za hudbu při obřadu, tak jsme ho platili až v den svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my tam nemáme ani jeden trvalé bydliště tak se myslím platí 600kč
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jó, my jsme měli svatbu v Praze, trv. bydliště máme oba v Praze, ale oba v jiné, než byla svatba. Ale prý z celé Prahy to bylo zadarmo. Jak je to jinde netuším. Ale to Ti tam řeknou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Termín na matrice je nejlepší si rezervovat tak 3/4 roku dopředu. Nejlepší je nejprve zavolat a zamluvit termín po telefonu a oni už se s vámi domluví, kdy máte přijít osobně. Pokud je svatba v místě trvalého bydliště alespoň jednoho z vás, tak se žádný poplatek neplatí, v opačném případě je poplatek Kč 1.000,-. Formulář na žádost o sňatek si můžete vyzvednout na libovolné matrice, doma ho vyplníte, podepíšete a na tu správnou matriku ho pak může přinést jen jeden z vás. Sebou musí mít oba OP a rodné listy a v případě, že u některého z vás to není první manželství, tak i rozsudek o rozvodu nebo úmrtní list předchozího partnera. A zároveň se platí i ten poplatek za obřad mimo trvalé bydliště.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
maroussia: To je dobre, ze se ptas, taky presne nevim jak to chodi poprve, co potrebujes a co se donese az pak ;-)
Odpovědět
My to máme v září a termín jsem rezervovala v lednu. Pani řikala, že je dost času, že můžu přijet klidně až na jaře, ale sichr je sichr, tak jsem tam tušim npochodovala ještě v únoru. Dotazník jsme stáhli z netu a vytiskli. A přítel by byl se mnou asi jel, ale musel by si kvůli tomu brát volno, zatímco já mám úterky volný a táta byl v tý době bez práce, tak jsme si udělali výlet ;-) I teď si táta vyměnil směnu (naštěstí má tu možnost) a opět jsme vyřizovali spolu. Nemá cenu, aby si přítel plácal dovolenou, na tohle stačí jeden ;-)
Odpovědět
darlingb, ten správní poplatek zohledňující trvalé bydliště již neexistuje, teď se 1000,- Kč platí, pokud je to mimo úřední hodiny nebo úředně určenou místnost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky takze v podstate tam musime uz donest vsechno? A jak dlouha je obvykle lhuta od telefonicke rezervace do osobniho predlozeni dokumentu? Chceme termin zamluvit ihned jak je vydaji, coz bude asi 7-8mes pred svatbou, ale snoubenec musi mit dokument, ktery nesmi byt vic jak 6 mesicu stary.. :-S
Odpovědět
Jo, poplatek jsem platila hned, abych to měla fakt jistý a už tam nemusela, až s tim papírem se svědkama. A dobře jsem udělala, někdy v dubnu pak zdražili (máme to na zámku, tak tam je poplatek navíc za ten pronájem). Jinak jak píše gtver - oni ty poplatky teď takhle upravili.
Odpovědět
Profilova fotka
gtver tak to děkuju za info,myslela jsem,že furt je
Odpovědět
Profilova fotka
Musi se tam osobne s papirem se svedkama? A co se na tom papire pise?Byla jsem kamaradce za svedka a vim jen ze po me chtela datum narozeni..
Odpovědět
Profilova fotka
Holky asi jsem pako ale mám pocit,že v Olomouci je stanovenej den pro obřad ve čtvrtek :-N tak teď jsem trošku mimo
Odpovědět
bluejay: myslikm, že mně pani řikala, že to stačí pslat nebo třeba i mailem, ale já tam stejně měla cestu... Píše se tam jméno obou svědků, rodný číslo a dtum a míszo narození. plus jestli si vyměníte prstýnky, jestli tam budete mít rodiče, jakou chcete hudbu... Myslim, že tohle má už ale každá matrika svoje, my to měli takhle ;-)
Odpovědět
ohledně svědků to je interní záležitost každé matriky, takže to vám řeknou tam, někde ty údaje ani předem nechtějí, jen si od nich až v den obřadu půjčí občanky
Odpovědět
Profilova fotka
Svědci - ty jsme nikam nepsali, oni nevěděli jaké budeme mít svědky, teprve až před obřadem po nich chtěli občanky, aby si je zapsali... - navíc manžel svědka měnil, nevěděl že kamarád nebude moct... Takže svědky tam určitě psát nemusíte... - já ani nevím rodný číslo svý svědkyně, ani datum narození atd. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
gtver - jsi byla rychlejší ;-)
Odpovědět
marti ;-) :-D u nás manžel měnil svědka v den obřadu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, moc dekuju za rady holky! Trochu se vseho toho papirovani bojim, protoze nezijeme v Cechach, tak to budu vyrizovat o dovolenych :-S Takze se snazim zjistit vsechno predem..
Odpovědět
Profilova fotka
Naštěstí když máš hosty, můžeš vybrat kteréhokoliv z nich... :-) Manžel chtěl za svědka svého nejl. kamaráda, spolužáka ze střední... jenže jak na potvoru mu do toho v práci přišly nějaké "důležité" zkoušeky... - byli jsme docela zklamaní... - takže to odsvědčil bratránek, který na svatbě byl tak jako tak. Mojí svědkyni jsem 15 let slibovala že mi půjde za svědka, tak si to nenechala ujít :-)
Odpovědět
My to teda odevzdávali, ale s tim, že kdyby se cokoliv měnilo, tak žádnej problém - hlavně aby svědek měl s sebou v den D občanku ;-) Mně osobně to přijde praktický i pro snoubence - je tam třeba jasně napsáno, že budeme mít vlastní CD, tak s tim snad nenastanou nějaký zmatky. nebo když se třeba někdo rozhodne nemít prstýnky, to je lepší mít na papíře, aby někdo náhodou nepozapomněl.
Odpovědět
Ale ženich se teda divil, že má po svým svědkovi chtít RČ, on je na tohle háklivej (nechtělo se mu ani půjčit mi občanku, když jsem to jela vyřizovat, prej rodnej list musí stačit :-N ). To "my holky" s tim tolik nenaděláme - moje svědkyně neměla problém :-D
Odpovědět
Profilova fotka
krtek - hudbu jsme taky vybírali až v den obřadu - na internetu je seznam, a v den obřadu jenom přijdeš a nahlásíš. Ale samozřejmě kdybychom měli hudbu vlastní, dalo se to zařídit (ale byly tam varhany, ty byly dobrý). Ani se neptali, jestli budeme mít prstýnky - akorát se před obřadem odevzdaly... Prostě se s tím nepárali :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?