Druhá svatba se stejným mužem. Jde to?

Profilova fotka
ahoj pristi nedels to bude rok co jsme manzele ale nase svatba nebysla podle nas tchyne vybrala termina cely vse zorganizovala takze jsme si svatbu neuzily bohuzel ani na sveho syyna nedala a vse delala jak chtela ona.manzel vi ze me to hodne trapi ze svatba nebyla podle nas a nebyl to muj den jelikoz svatba byla na jeji narozeniny.vcera s manzelem jsme se pohadaly az tak ze jsme sly skoro od sebe.dnes rano nam napustil vanu syna nam hlidala sestrenicetakze krasny relax.vubec jsem ani necekala co by muj milovany manzel mohl udelat.pozadal me o ruku konecne romanticky ne jak poprve kdyz na nas tchyne nalehala a manzel rekl dobre bude svatba aniz by se me optal.dnes jsme myslela ze si manzel dela srandu ale bohuzel nedela.nevite jestli je to mozne se podruhe vzit?vim ze kolikrat v televizy byly ty duchodci ze se vzaly znova po 50 letech tak proc by to neslo i po roce a kde to kdyztak zaridit a co rict?
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslim, ze to určitě jde.. nebude to samozřejme z právního hlediska, protože manželé už prostě jste.. ale může te to pojmout jako obnovu slibu.. a třeba unitáři vám obřad udělají uřčitě rádí znova..
Odpovědět
Profilova fotka
@matusaci určitě to nějak pujde ... takže bych se toho nebala.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyn.g dekuji moc zkusim se zeptat na matrice mely jsme obrad na urade ale ja bych byla rada kdybych mela obnovu slibu v kostele to jsem chtela vzdy.jsem ochotna se i pokrtit.moje maminka si to nikdy neprala ale ze strany taty me chtely nechat pokrtit.hlavne to ke svatbe parti i k obnoveni slibu by o bylo krasne pokud chceme byt spolu tak proc si to neslibit i pred bohem sice nejsem uplne verici.kazdy preci trosku na neco veri uvidime optam se co a jak pokud by to slo a zajdu i do kostela se optat
Odpovědět
Profilova fotka
@matusaci tak v kostele to pujde určitě, protože to nemusí být takový ten obřad uřední ale vyloženě duchovní. A to byste si dávali zase prstýnky nebo jak by to bylo? A koho byste zvali? Tchyni asi ne že?
Odpovědět
Pokud o to hodně stojíte mít druhou svatbu tak proč ne. Mě už by ale asi stačilo jako satisfakce to druhé požádání o ruku. Podnikla bych nějakou romantickou cestu nebo cokoli jiného pěkného. I když člověka asi mrzí, že svatební den nebyl úplně podle představ, mnohem důležitější je manželství,a nevidím důvod se tak dlouho trápit skrze jeden den.
Odpovědět
@matusaci určitě to půjde,kamarádka se vzala s přítelem narychlo na radnici,chtěli se vzít,ale neměli peníze na nějakou velkou hostinu,teď celý rok šetřili a v sobotu měli nádhernou svatbu...Takže s chutí do toho ;-)
Odpovědět
@matusaci jde to určitě, jde ale jen o symbolický obřad ( někdo tomu říká fiktivní ) je to úplně normální svatba ale bez asistence matriky a vyřizování papírů. Udělají ti to pomalu všude, stačí se jen domluvit a v kostele nebo kapli také ti ji udělají. Kdyžtak písni do Ip když se budeš chtít na víc zeptat.
Odpovědět
Vdávám se za měsíc a jeden den, jen se svědky a jejich doprovodem. Nebude tam nikdo z rodiny, ani další kamarádi. Do toho se chystám na státnice a necelý měsíc po svatbě se nám narodí miminko, takže priority jsou teď někde jinde... Proto jsme rozhodnutí si svatbu za rok zopakovat se vším tím krásným okolo. Naši sice tvrdí, že to bude šaškárna, že první svatba je to důležité. Jsem jenom zvědavá na reakci "skorotcháňat", to bude teprve veselo... Jenom doufám, že to za rok doopravdy půjde i s tím "jakobyobřadem".
Odpovědět
Každý toto asi cítíme jinak, ale ten pocit, že už nejsem svobodná, ale vdaná ten já bych už podruhé asi taky neměla. Někomu se vydaří svatební den na jedničku, ale manželství se mu třeba vydařit nemusí. A někdo má zas svatební den v uvozovkách nedokonalý, ale má skvělého muže, tak proč se k tomu jednomu svatebnímu dnu neustále vracet?
Odpovědět
Profilova fotka
nekdo chce si svatebni den zopakovat.hlavne ja mam manzela doma jen jeden v tydnu doma jezdi kamionet tak prijede v sobotu a v nedely odjizdi takze pro me to je jak kdybych byla stale svobodna :-D vim ze to nbude takovy to napeti nervozita apod ale manzel se rozhodl a rikala jsem mu ze pokud nechce nemusime to delat ale on chce nebudu ho premklpuvat pokud mi chce vazne udelat krasny den tak proc ne
Odpovědět
@matusaci Pokud to chceš mít v Chomutově, tak ti udělají svatbu na červeným hrádku. To vím. Jinak v Praze v kostele Sacre Coeur, na zámku Zbiroh v jejich kapli a všudemožně v hotelu, v zahradách atd. Jen si musíš sehnat svého oddávajícího. Což nejlepší řešení je jsou ty Unitáři. Nemají s tím problém :-) Jsem s tebou na stejný notě, jen trochu jinak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
S tím kostelem Ti nevím... V kostele se můžete nechat oddat, pokud je jeden z Vás pokřtěný. Křtem i svatebním slibem se zavazuješ Bohu mj. v to, že taky budeš vychovávat své děti ve víře atp. Byla by škoda tyhle sliby říkat jen tak naprázdno, i když bys věděla, že vlastně v Boha skoro nevěříš a svým dětem to předávat asi nebudeš... I když vím, že je spousta lidí, co se berou v kostele jen proto, že jim to přijde hezké, nemyslím si, že je to dobré... Neučme se slibovat něco, co nedodržíme... To, že chcete udělat novou svatbu je krásné, zvlášť od manžela, který Tě tak chápe a jde do toho.. Ale trošku se bojím, abys pak nebyla zklamaná... Protože poprvé je přece jenom jednou, ne? Tím Ti ale rozhodně nechci kazit radost, pokud Ti na tom opravdu moc záleží, pak do toho jděte... Přeju hodně štěstí :-)...
Odpovědět
Článek se načítá
Ale ano, proč ne. Já jsem na tohle ale asi moc pragmatik. Novou klasickou svatbu už bych nejspíš nedělala, ale krásný den nebo spíš týden někde na nějaké třeba luxusnější romantické dovolené bych určitě brala. Ale je to samozřejmě na vás. Pokud to cítíte tak, že opakování svatby je to pravé, co potřebujete , tak směle do toho.
Odpovědět
Nevím kolik financí chcete vynaložit. Ale pokud je to tak, že si to chcete užít asi bych volila symbolický obřad někde v zahraničí. Vím, že třeba na Maledivech je toto možné :-D a rovnou to spojit se svatební cestou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?