2013, svatba u moře. Mauricius/Maledivy/Řecko. Plánujete?

Proč, kam a kdy se chcete jet vzít k moři? S jakou cestovkou a na kolik vás to vyjde? My zatím plánujeme svatbu u nás, ale čím dál tím víc se nám zamlouvá tato alternativa :-)
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
Já se teda nikam k moři vdávat nejedu, tak jen malé upozornění....svatba na Maledivách není v ČR právně platná. Museli byste se stejně vzít tady na úřadě a nebo vyřídit šílené papírování.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, kolegyně svatbu v zahraničí řešila přes tuhle agenturu: http://www.yachtwedding.com/cs/index.... Chtěli malou svatbu, na které by nemuseli řešit kdo se s kým nebaví, jestli v restauraci bude všem chutnat, koho všeho pozvat, aby se nikdo neurazil... Že se vzali všem řekli až po svatbě, když rozesílali oznámení s fotkou. Ona říká, že si to moc užila, ale třeba její maminku to hodně mrzí. Podle mě je lepší vzít se tady se všemi, které máme rádi, a pak jet na krásnou svatební cestu :-)
Odpovědět
Ahoj , my plánujeme příští rok Řecko přes CK Alex...;-)
Odpovědět
@barborelka na jakém ostrově? Hrozně se mi líbí Santorini... a na kolik vás to vyjde?
Odpovědět
@flowerbl vypadá to na Zakynthos, konkrétně ostrůvek Cameo...;-) Santorini je kouzelné ale mě trošku odrazuje ten černý písek a hlavně je nejdražší z ostrovů..... :-| To ještě nevím na kolik nás to vyjde ale balíček od CK se pohybuje kol 22 tisíc + další věci, které si přiobjednáš......
Odpovědět
Profilova fotka
@barborelka Mě se naopak právě ta netradičnost písku na Santorini líbí ;-) Já ale o svatbě tam ani neuvažuju, protože to neprošlo už přes mého drahého. :-| Ale asi si tam uděláme svatební cestu, jen nevím, s jakou cestovkou. Dělá tam CK Alex taky "jen" svatební cesty nebo obyčejné zájezdy?
Odpovědět
@chris_n CK Alex je i normální cestovka, stačí mrknout na stránky. A specializují se na Řecko. My s nima byli už několikrát na dovolené a vždy jsme byli spokojení. Jinak my plánujeme zřejmě Mauritius. Nejsme oba moc rádi středem pozornosti a po tom, co jsme byli letos na třech svátbách, nás to utvrdilo v tom, že takhle to teda fakt nechceme. Takže to, co by nás stála svatba tady, vrazíme radši do svatby+rovnou líbánek v zahraničí. Všichni ostatní se s tím budou muset smířit. Plánujeme oslavu potom... Řecko jsme zavrhli, protože tam se podíváme normálně, chtěli jsme něco výjimečného. Mrknout můžete na Svatby v raji nebo Blue Marlin. Asi by byla i výjimečnější destinace než Mauritius, ale my můžeme na delší dobu jen přes léto a v tom období je všude jinde buď období dešťů, nebo období hurikánů... Lákala nás Kuba nebo Dominikána, ale paní z cestovky mi psala, že hotely tam nejsou příliš romantické, na svatbu nedoporučovala. Naopak doporučovala právě Mauritius nebo Svatou Lucii, ale to už je finančně trochu jinde než si můžeme dovolit...
Odpovědět
Profilova fotka
@vede Kamarádka měla svatbu na Mauriciu, ale ta to měla ještě komplikovaný tím, že to měla zařizovaný z Anglie (brala si angličana) a pak strašně dlouho vyřizovala papíry. Mě by se líbilo třeba Bali, ale jak říkám. Můj drahý o tom nechce ani slyšet. Chce mít svatbu doma s rodinou. :-(
Odpovědět
@chris_n Jóó, Bali by se mi taky líbilo, jen se tomu moc cestovek nevěnuje a sama si netroufnu...
Odpovědět
@vede Moje řeč s tou pozorností.......a řešit jestli všem chutnala polévka nebo kdo s kým seděl....nene děkuji 8-) My to také raději vrazíme hned do líbánek...... :-D
Odpovědět
@barborelka Koukám, že to máme stejně:-) Původně jsme také plánovali svatbu tady. Ale už tehdy netradičně. Co nejvíce odpoledne, vše na jednom místě, venku, uvolněné polosportovní odpoledne, bez oběda jen raut, bez jakýchkoli tradic. Nějak těžce nesu, když mě někdo usadí ke kilometr dlouhému stolu, všichni na sebe civí, nemluví a čekají půl hodiny, než všichni najdou svou jmenovku a budou jim moct nalít polévku. Také jsem se chtěla vyhnout radnici, kde to jedou jak na běžícím pásu. Atd. atd... A po tomto létě jsme to ještě víc přehodnotili. Shodli jsme se na tom, že nechceme nikde šaškovat a mít křeče v obličeji, jen aby měl fotku každý s každým. A hlavně, nechceme, aby se nám do toho někdo motal a cokoli organizoval. Takže zahraničí jasná volba. Možná to bude někoho mrzet, ale na druhou stranu vím, že to bude spoustě lidem vyhovovat. Protože stejně jako my nevyhledávají formální a jinak svazující situace (po někom to musím mít, že nesnáším, když mě kdokoli do něčeho strká a nějakým způsobem mě organizuje). A mejdan potom bude vlastně skoro stejný. Jen na něm nebudeme ve svatebním, ale budeme promítat fotky ze svatby. Myslím, že to nebude tak strojené a bude vše uvolněnější a přirozenější.
Odpovědět
@vede mluvíš mi z duše.... :-) My jsme také koketovali se zahradní svatbou a následně udělat grilovačku nebo něco podobného....žádné játrové knedlíčky atd.... :-D A hlavně rádi cestujeme tak jsme si řekli, že spojíme obě věci dohromady...bez stresu a jen ve dvou.... ;-) Myslím si, že už dávno minula doba, kdy se musejí dodržovat tradice a zvyky atd....při kterých se hlavně zapomíná, že jde JEN o NĚJ a o NI :-|
Odpovědět
Článek se načítá
@vede pokud by jsme to tady nakonec zavrhli, byl by Mauricius asi taky první v pořadí, jak říkáš do Řecka se člověk může podívat i normálně, na Mauricius většina z nás ne :-D koukala jsem právě také na Blue Marlin :-) vy už to tam máte i přímo objednané?
Odpovědět
Tak my mame pristi zari prave na Mauriciu,hotel Le Victoria,uz se nemuzem dockat :-) a jak jinak nez pres Blue Marlin :-)
Odpovědět
Puvodne jsme tedy planovali v CR ,ale nakonec zmena :-))
Odpovědět
@flowerbl Ještě nemáme nic objednané. Teď čekám na cenovou nabídku od SVR, kterou mi udělají, až Emirates dají do prodeje letenky na červenec, abych měla cenu celkovou. A pak mám v plánu oslovit BM. SVR první, protože jsem přes ně zkoušela poptat Srí Lanku, ale to bychom se nedoplatili. A paní, se kterou jsem komunikovala se toho velice aktivně chytla a hned začala připravovat nabídky na Mauricius. chci toho poptat více, než se někde upíšu, přeci jen to nejsou malé peníze. A taky ve mě pořád hlodá, jestli Mauricius je to pravé (nakonec asi bude). Jinak mi někdo říkal, že nabídky od BM a SVR se liší většinou o tisíc, dva. Uvidíme, s čím paní přijde.
Odpovědět
My planujeme svatbu na Mauriciu v 2013. Budget mame 180 tisic. -ale je v tom ubytovani, svatebi balicek, moje saty, partnerovi saty, prstynky a fotograf. Uz jsem oslovila agenturu SVR i BM a levnejsi je BM - a nebylo to jen o tisic, dva. Ceny se ale strasbe lisi od terminu svatbu. Listopad vs napr. zari je 20 tisic, coz mi prijde dost teda. Ted jeste resime teda termin a treba ockovani. Neznate nekoho kdo tam byl treba v zari?
Odpovědět
A hotel jsme vybrali Paradis....ten se mi proste strasne libi!! paradis-hotel
Odpovědět
@angeela28 Můžu se zeptat, to ti udělali na září 2013 cenu už i s letenkama? Protože já koukala i na samotné Emirates a tam měli možnost koupě letenek jen do června. Na červenec budou prý tak příští týden. Já si myslím, že ta cena letenek je dost zásadní. Ubytování a všechny ty slevy mají všude stejné...Ale jako já jsem jen ráda, že BM je o dost levnější:-). Jelikož červenec je úplně mimo sezónu, tak doufáme ve velice příznívé ceny :-D.
Odpovědět
Zkuste poptat i CK Fishcer - me udelali nabidku jednoznacne nejlevnejsi... chci svatbu v lednu na Mauriciu a jeste to chci v nedeli - presne v den naseho vyroci seznameni ;-)
Odpovědět
@vede No napsali mi ,ze cena letenek je cca 20-24 tisic. tak stim tak nejak pocitame.
Odpovědět
@vede a resime prave i ten termin...cervenec je sice mimo sezonu, ale prave pocasi pry nic moc....kolem 20 stupnu...prsi atd.
Odpovědět
@angeela28 Já teda v průvodci četla, že červenec je právě období sucha. Sice je chladněji, což nám vůbec nevadí, protože nepotřebujem 30°C (a průměrná teplota je 25°), ale je sucho. Takže žádné pocení, což mi vyhovuje...Jinak co jsem zkusmo koukala na emirates na červen, tak ty lety pro dva byly tak 48, tak to by odpovídalo, no. Díky
Odpovědět
@vede ty jo:)...my se bojime jet i v zari....radsi bychom si priplatili a jeli v listopadu...ale porad nevime...budu to proste sledovat tento rok jak tam je a potom se rodhodneme.
Odpovědět
@angeela28 Jestli chcete pařáky a vlhko, tzn. pořádné tropy, tak je asi lepší jet přes zimu. Mně naopak takové počasí nevyhovuje. A lidi tam normálně červenec, srpen jezdí, v září už píšou zase teplíčko... Že by nebylo sluníčko, strach nemám. Večer bude chladněji. A když bude přes den 24, 25, tak budu nadmíru spokojená...Aspoň bude příjemně. Všude píšou, méně teplo, méně vlhko. A jelikož chceme i cestovat, tak ani více nepotřebujeme.
Odpovědět
@angeela28 pokud vim,tak ockovani na Muricius neni poreba zadne :-)) My mame plan konec zari 2013,taky premyslime nad pocasim,ale ja myslim,ze to bude v poho,30 stupnu opravdu nepotrebuji ,uz jsem si odvykla po 5 letech v Irsku.Cervenec bych nejela urcite. Sledovala jsem jak tam bylo letos v cervenci a v prumeru 22,nic moc. :-S Ja se docetla zase ,ze zari je nejsussi mesic,no uvidime no :-D Jinak pekne pripravy
Odpovědět
Jeee, no vyborne...tak to se mozna potkame...taky bychom chteli konec zari 2013:)...ale nejdriv budu sledovat letos v zari to pocasi...28 urcite staci...jen prave 22 na cely zbytek pobytu by pro nas bylo malo.
Odpovědět
no My mame zatim predbezne datum 24.9.13 ,no 22 by mne taky neuspokojilo :-) Taky budeme letos sledovat jak tam bude :-) Ale ja jsem optimista :-) Take pojedeme s BM,no treba se fakt potkame :-)
Odpovědět
ahoj.. my se bereme 27.9.2012.. a pohoda. co vím, tak všude píšou, že září je nejsušší měsíc v roce a ještě tam není takový horko.. cca okolo 27-30 stuňů.. :-) takže já bych se toho nebála..
Odpovědět
oki...my bychom chteli 26.9., ale napevno to jeste nemame...ale diky za info...doufam ze vse klapne:)
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?