Jak zařídit, abyste na svatbě zářila vy i vaše pleť

10. lis 2023

Váš důležitý den D se pomalu blíží, ale vy nejste ani trošičku spokojena s kvalitou a vzhledem vaší pleti? Stejně jako důkladná příprava všech jednotlivých kroků okolo svatby, by i péče o pleť měla začínat již několik měsíců předem. Jak tedy zajistit, aby vaše pokožka zářila přesně tak, jako svatební šaty či postava? Podívejte se spolu s námi na několik způsobů, jak připravit vaši pleť na svatební den.

Včasná péče je základ

Pokud chcete být na svatbě za jedinou hvězdu, je důležité začít pleť vyživovat a poskytovat ji vše, co potřebuje včas, a to ideálně již půl roku před plánovaným termínem.

Přírodní kosmetika a pravidelné návštěvy kosmetičky i každodenní důkladná ranní a večerní rutina promění vaší pleť k nepoznání než se nadějete.

Každá pleť je individuální

Za účelem dosažení co nejlepších výsledků, je důležité počítat s tím, že ne všechna pleťová kosmetika je vhodná pro každý typ pleti. Pokud tedy nemáte jistotu ohledně toho, zda vaše pleť spadá do kategorie té mastné, suché, citlivé nebo kombinované, nejlepší volbou bude navštívit kosmetický salon, kde vám zkušené kosmetičky poskytnou odborné poradenství a pomohou se stanovením přesného typu pleti.

Mastná pleť

Nastávající nevěsty s mastnou pletí často bojují s nadměrným leskem a sklonem ke vzniku akné. Pokud chcete tedy předejít tomu, že byste se na každé svatební fotografii nehezky leskly a musely neustále přepudrovávat váš nos, pak je důležité začít používat nekomedogenní produkty, které nebudou ucpávat póry.

Suchá pleť

Suchá pleť rozhodně uvítá velké množství hydratace k zamezení vytváření šupinek. Doporučujeme vám proto do kosmetické rutiny před svatbou zahrnout hydratační denní i noční krémy, séra a masky s přírodním složením.

Citlivá pleť

Při péči o citlivou pleť je klíčové používat jemné produkty minimalizující podráždění. Vyhněte se parfémované kosmetice a nahraďte ji tou přírodní, která citlivou pleť dostatečně uklidní. To stejné platí i u svatebního make-upu.

Kombinovaná pleť

Kombinovaný typ pleti může mít mastnější oblasti jako je T-zóna a suchá místa okolo tváří. Zde je důležité používat produkty zohledňující potřeby obou typů pleti.

Zdravá strava dělá krásnou pleť

Kromě kvalitních kosmetických přípravků hraje v celkém zdraví a vzhledu vaší pleti i správná strava. Zařaďte proto do svého jídelníčku následující potraviny, díky kterým bude vaše pleť na svatbě doslova zářit.

Ovoce a zelenina - především vitamíny A, C a E nacházející se v avokádu, jahodách, brokolici nebo mrkvi pomáhají chránit pleť před poškozením volnými radikály.

Potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny - například losos, tuňák, lněná semínka nebo ořechy pomáhají udržovat vlhkost v pokožce, čímž ji dostatečně hydratují.

Těsně před svatebním dnem

Blížící se svatební den může být plný nervozity a napětí. I v této hektické době je klíčové držet se prověřených postupů péče o pokožku, kterým jste věnovali pozornost během příprav. V posledních dnech před obřadem se vyhněte experimentování s novými produkty. Ty by mohly vyvolat nepříjemné podráždění pokožky.

Ujistěte se, že vaše pleť zůstane dostatečně hydratovaná, a to nejen pomocí kosmetiky, ale také díky dostatečnému příjmu čisté vody. Používejte vysoce hydratační přípravky, zajišťující, že vaše pokožka zůstane svěží, hebká a připravená na aplikaci líčidel.

Nezapomeňte, že péče o pleť zahrnuje i péči o vaší vnitřní pohodu. Snažte se minimalizovat stres a úzkost a věnujte čas relaxaci a odpočinku. Dopřejte si výživnou masku na pleť a pro odvrácení tmavých kruhů pod očima si zajistěte dostatek kvalitního spánku.

Co si z dnešního článku odnést?

O pleť se začněte důkladně starat již 6 měsíců před svatbou.

Před používáním jakýchkoliv kosmetických přípravků zjistěte, jaký máte typ pleti.

Svatební make-up ponechte na zkušenějších.

Používejte pouze přírodní kosmetiku.

Využijte služby kosmetického salonu.

Nezapomeňte se zdravě stravovat.

Snažte se vyvarovat stresu a dopřejte si zasloužený odpočinek.

Pár dní před svatbou si aplikujte pleťovou masku.