Bereme se na Mauriciu!

8. led 2014

Slunce zapadá. Šumění mořských vln a cinkot příborů náhle přeruší série výbuchů.  Několik hlasitých petard otřáslo přeplněnou restaurací. Večerní přítmí ozáří jiskry prskavek. U vchodu se objeví dva velcí pestrobarevní draci s obrovskými tlamami…

Doprovázeni uhrančivým rytmem bubnů draci tančí mezi stoly, vyskakují do výšky, plazí se uličkami a překáží číšníkům roznášejícím kávu. Jejich fluoreskující oči zamrkají na sedmiletou holčičku z Německa a draci si k ní honem běží pro pohlazení. Úlek vystřídalo nadšení a rozzářená dětská kukadla.

V restauraci hotelu LUX Grand Gaube na Mauriciu, kam vás doveze cestovní kancelář Neckermann, totiž právě začala barvitá show v čínském stylu…

„Střídáme to,“ říká s úsměvem recepční v hotelu. „Jednou pořádáme čínskou noc, jindy africkou, někdy zase indickou. Národní speciality servírované k večeři posléze doplní přímo v restauraci malé představení pro pobavení našich hostů, zejména těch nejmenších. A proč ta mnohonárodnostní pestrost? Jste na Mauriciu… Vždyť jen málokde na světě najdete těsně vedle sebe tolik různých národů!“

Rajský ostrov plný klidu

Má pravdu. Kdysi opuštěný ostrov dnes obývají potomci přistěhovalců z Indie, Číny, východní Afriky i Evropy. Hovoří se tu kreolsky, anglicky, francouzsky. Mauricius je rajský ostrov. A neznamená to jenom prohřátý písek širokých písečných pláží, čisté moře, luxusní hotely umístěné uprostřed palmových hájů, teplé počasí po celý rok, ale i vysokou životní úroveň zdejších obyvatel a naprosto minimální kriminalitu. Jednoduše - ideální místo pro nádhernou, exotickou a bezstarostnou svatební cestu novomanželů.

Nákupy potěší každou ženu

Vedle koupání v moři je možné si na tomto rajském ostrově naplno užít třeba i shopping. Navštivte hlavní město Port Louis, projděte stylizovanou bránou do čínské čtvrti a ocitnete se ve světě malých krámků, půvabných restaurací, ve světě trhovců a prodavačů všeho možného. Kouzelný mišmaš – čerstvé ryby vedle suvenýrů, pestrobarevné šátky vedle pečených placek a nevídaných druhů koření.

Potom stačí jen přejít rušnou křižovatku a vkročíte do klimatizovaného luxusního centra z betonu a skla, do obchodního areálu Le Caudan Waterfront, kde si můžete koupit honosné šaty od slavných módních návrhářů, parfémy a šperky stejných značek a stejné kvality jako v těch nejprestižnějších obchodech v Paříži.

Kouzelné „ano“ pod palmami

Mauricius – to jsou i červené květy vanilky, čajové plantáže, korálovými útesy chráněné pláže, ale i podmanivé ticho hinduistického chrámu nedaleko Grand Baie. Navštivte Mauricius na přelomu února a března, kdy se tu koná svátek Mahá Shivaratree, noc boha Šivy. Slavnost se koná za svitu velkých ohňů na břehu jezera Vacoas.

Na Mauriciu se můžete i vdát. Domluvte se se svým vyvoleným a řekněte si ano na jižní polokouli. Jenom mějte na paměti, že rozvedené ženy by měly počítat s tím, že podle místních zákonů musí uplynout 300 dnů mezi datem rozvodu jejich předchozího manželství a datem nového sňatku.

Hvězdy nad hlavou i na plátně

hotelu LUX Grand Gaube, který vám zajistí půvabné pracovnice na pobočkách CK Neckermann, jsou však vybaveni jak pro svatební cesty novomanželů, tak i pro běžnou dovolenou. Můžete si tu zdarma zapůjčit člun se skleněným dnem, na pokojích najdete „telefon Home“ – bezplatné volání domů z pevné linky, večer se na pláži, na níž hotel stojí, promítají nové filmy… Už jste někdy byli v kině, kde kromě filmových hvězd zářily i hvězdy skutečné? A držely jste současně s tím za ruku toho, s kým se těšíte na společný krásný život? Vyzkoušejte Mauricius s CK Neckermann.